Caves Pere Ventura

El recorregut de les visites a les Caves Pere Ventura permet fer-se una idea clara de la combinació entre modernitat i tradició de què l'empresa fa gala. El celler està als afores de Sant Sadurní d'Anoia, en una bonica casa amb aires d'antiga masia que es troba a peu de carretera. Es tracta d'un celler modern i innovador, molt cuidat en tots els detalls i amb certes concessions al disseny més avantguardista. És el cas del celler de vinificació, dotat dels darrers avenços tecnològics. Malgrat el seu tarannà innovador, l'empresa conserva l'aire tradicional gràcies a les caves subterrànies, amb galeries de volta. Després de fer un recorregut per les instal·lacions, on s'aprecia el contrast entre les dues parts del celler, les visites acaben amb la degustació d'alguns dels productes de la casa. La tradició vitivinícola de la família Ventura s'inicia al segle XIX i coincideix amb els orígens del cava a Sant Sadurní. El besavi ja treballava a Codorníu. L'avi va treballar al grup francès Moët & Chandon i, en tornar, va fundar les caves Torre-Blanca. Allà va ser on va començar a treballar Pere Ventura, demostrant una gran personalitat com a arquitecte de vins. Aquesta iniciativa el va portar a crear una línia pròpia i personal de vins i caves, en un principi per comptar amb un celler propi l'any 1991. L'empresa treballa unes quaranta hectàrees de vinya de les varietats blanques macabeu, xarel·lo, parellada i chardonnay, i negres ull de llebre, cabernet sauvignon, merlot i trepat.El celler Pere Ventura està adherit a la destinació Costa de Barcelona, certificada per Biosphere des del 2017.
Varietat del Celler
Cabernet sauvignon
Carinyena (samsó)
Chardonnay
Garnatxa negra
Macabeu
Moscatell de gra petit (Frontignan)
Parellada
Pinot noir
Sauvignon blanc
Syrah
Trepat
Xarel·lo (pansa blanca)
Denominació d'Origen
Penedès
Priorat
Cava
Segells i certificacions Cercle de Turisme de la Diputació de Barcelona Compromís Biosphere

Al mapa