From festivity to festivity

Some people say that gastronomy is a landscape placed on a table, a striking image that fits the regions of Barcelona like a glove. Thanks to its myriad crops and a prodigiously rich coastline, there’s an endless list of products to discover every day in the market and, from time to time, in one of the many traditional gastronomic festivities celebrated in the area.

Les fires gastronòmiques són una bona oportunitat perquè coneguis els aliments més apreciats a cada comarca. Productes autòctons i singulars com els cargols de l'Anoia, l'oli del Bages, la tòfona del Berguedà, la maduixa del Maresme, el gall negre del Penedès o els bolets del Vallès, que et sorprendran i et delectaran a parts iguals. 

Prefereixes gaudir dels sabors locals en el marc de rituals ancestrals? Doncs també pots fer-ho, ja que moltes fires gastronòmiques s'organitzen al voltant de celebracions històriques que combinen l'ambient festiu amb la degustació dels millors productes de la terra i el mar. Alguns exemples són la Festa de la Caldera de Montmaneu, que posa en valor els àpats col·lectius de Carnestoltes; la Fira d'Herbes Remeieres que s'instal·la a Vilanova de Sau pels volts de la diada de Sant Ponç; la Fira de Tots Sants de Calaf, amb la seva mostra de fruits de tardor; o les fires de Nadal de Cardedeu i Llinars del Vallès, on podràs aconseguir torró artesà de primera qualitat. 

No deixis de visitar les fires i festes gastronòmiques de les comarques de Barcelona! Coneixeràs el territori i, de pas, hi tastaràs moltes especialitats de la cuina catalana popular.
 


More information:

Festa de la Vinyala
Fira del Gall a Vilafranca del Penedès
Fira de Nadal i del Torró Artesà a Cardedeu